Avís d'alerta per sequera

2022-07-26 00:00:00

L'Agència Catalana de l'Aigua declara l’entrada en alerta per sequera hidrològica a la unitat del Ter. Els indicadors han empitjorat significativament i per tal de prevenir futures restriccions d’aigua s'ha decretat mesures generals i específiques.

MESURES GENERALS

Reg de jardins i zones verdes, tan de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l’horari de menor insolació, de 20h a 8h. Amb un màxim de dos dies a la setmana.

Prohibició d’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua.

Segueix...

Prohibició als particulars de la neteja dels carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d’aigua. Els serveis municipals han de realitzar la neteja amb la mínima despesa d’aigua indispensable, prioritzant l’ús d’aigua no procedent de la xarxa d’aigua potable.

Prohibició de la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

Limitació en la utilització d’aigua per l’ompliment de piscines als següents casos:

Reomplint parcial  de piscines que disposin de sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

Primer ompliment de piscines de nova contractació.

En centres educatius, l’ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.

Es permet la neteja exclusivament als vehicles en els següents casos:

Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que comportin amb sistemes de recirculació de l’aigua.

Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.

Es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials si és necessari per mantenir la seguretat i salut de les persones i els animals.

MESURES ESPECÍFIQUES PER ÚS

INDUSTRIALS

Reduir un 5% el consum. S’haurà de reduir un 5% del consum normal; consum normal serà la mitjana dels últims dos anys (s’agafarà la dada mensual comparada amb la mitjana dels dos últims anys en el mateix mes)

DOMÈSTIC /PIME

Limitació de consum de 250l/habitant/dia

RAMADER/AGRÍCOLA

L’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitada a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

Reduir un 10% el consum. S’haurà de reduir un 10% del consum normal; consum normal serà la mitjana dels últims dos anys.

Imatges i vídeos

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '26-07-2022 13:13