Ja pots sol·licitar el teu bo cultural jove!

2022-07-26 00:00:00

Els joves que enguany facin 18 anys (nascuts en el 2004) poden demanar l’ajuda de 400 € per gaudir de productes culturals

Després d’anunciar-ho el passat 6 d’octubre, el bo cultural jove ja és una realitat! Amb l’objectiu de promoure el consum d’activitats culturals en els joves, el Ministeri de Cultura proporciona l’opció de demanar una targeta moneder amb 400 € per poder gaudir de la cultura sense remordiments. Es calcula que més de 500.000 joves de tot l’Estat podran demanar-lo.

Qui el pot demanar i com?

Poden optar al bo cultural els joves que el 2022 facin 18 anys (és a dir, els que han nascut el 2004), tant si ja els han complert com si no. Per sol·licitar-lo cal donar-se d'alta a la pàgina web del bo mitjançant un certificat digital o amb el sistema d'autentificació Cl@ve. A la web, l'usuari haurà d'introduir les seves dades personals que verificarà l'administració, i si tot és correcte rebrà un correu electrònic amb l'activació del bo cultural.

Com funcionarà el bo?

Cada bo cultural assignat consistirà en:

  •  100 euros per gastar en productes físics (llibres, premsa, discos)
  •  100 euros per a productes digitals (podcasts, videojocs o mitjans de comunicació en línia)
  • 200 euros per a arts escèniques (teatre, òpera, cinema, dansa i museus).

El bo cultural funcionarà com una targeta moneder virtual que cada jove es podrà descarregar al seu telèfon mòbil (hi haurà una aplicació mòbil creada per al bo cultural) o que es podrà recollir de forma física a qualsevol oficina postal d'Espanya. El bo complet de 400 € es podran gastar en els 12 mesos posteriors a la concessió.

Actualment, hi ha 525 empreses i entitats adherides que ofereixen els seus productes per als beneficiaris del bo. Aquesta llista, però, anirà creixent a mesura que altres empreses s'hi adhereixin. Cada entitat implementa les seves ofertes en relació amb el bo. D’altra banda, empreses i entitats culturals poden sol·licitar adherir-se al bo cultural jove.

Consulta tota la informació a https://bonoculturajoven.gob.es/ i gaudeix de la cultura!

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '26-07-2022 10:42