Es constitueix la Comunitat Energètica Lloriana SCCL

2022-07-19 00:00:00

El dia 15 de juliol a Sant Vicenç i davant notari s’ha realitzat la constitució de la Comunitat Energètica Lloriana SCCL. La cooperativa està formada per 12 socis fundadors que han estat els qui han fet de grup motor per consolidar la nova  societat.

Després de l’estiu la cooperativa farà una Assemblea General per aprovar el Reglament d’Ordre Intern (ROI) que determina aspectes del model de gestió i s’obrirà el procés d’acceptació de nous socis i sòcies, actualment ja hi ha 56 persones que han manifestat la intenció de formar part de la cooperativa. La cooperativa quedarà oberta a qualsevol altre persona del municipi que faci la corresponent sol·licitud.

 

De moment la cooperativa treballa en 3 projectes de generació d’energia fotovoltaica en cobertes d’edificis municipals, i el que està més avançat és el de l’autoconsum compartit del pavelló de Sant Vicenç de 125 KWp. que ja es disposa del projecte executiu i en breu es traurà a licitació pública amb previsió que a finals d’any estigui executat.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dona el màxim suport a la iniciativa i continuarà acompanyant el projecte per ajudar a complir els objectius de la cooperativa. En aquest sentit ja s’està treballant per gestionar la *cessió de cobertes a la cooperativa per impulsar nous projectes* que permetin arribar a tota la població.

La cooperativa treballarà per a la producció i generació d'energia elèctrica amb fonts renovables, principalment en base a l’autoconsum compartit, però també desenvoluparà activitats de promoció, sensibilització i participació ciutadana, en temes com son les bones practiques energètiques, la mobilitat sostenible, la innovació tecnològica, i tots aquells aspectes, que poden contribuir a impulsar la Transició Energètica i ecològica al municipi de Sant Vicenç de Torelló.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '19-07-2022 11:38