Crida al CIVISME a Sant Vicenç de Torelló.

2019-07-25 00:00:00

La presència de gats al carrer és habitual a tots els municipis i a Sant Vicenç de Torelló no n’és una excepció. La majoria d’aquests animals són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge. Sense cap mena de control, són animals en un estat sanitari i nutricional deficient i que es reprodueixen amb molta facilitat. Al poble troben aliments fàcilment, en alguns casos gràcies a l’acció de la ciutadania que els dona restes de menjar que acaben embrutant l’entorn. Per fer front a aquesta situació de descontrol i pal•liar-ne el risc de salut pública, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, impulsa el model de “Colònies controlades de gats de carrer”.

Una colònia controlada de gats urbans és un grup de gats esterilitzats que conviuen en un espai públic i que són alimentats amb pinso sec. Són gestionades per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló amb la col•laboració de persones voluntàries del poble.

Dit això, els darrers dies la veterinària que treballa amb les persones voluntàries de les colònies de gats i l’Ajuntament ens ha manifestat que els últims gats que ha visitat estaven ferits amb perdigons. “Sembla impossible que una o varies persones puguin disparar trets contra uns gats indefensos”, però no seria impossible que passes un accident i qui resoltes ferit fos una criatura o qualsevol persona que passes per allà, per això des de l’Ajuntament posarem tots els nostres medis legals, a fi que un cop conegut l’autor o autors siguin castigats.

S’ha enviat una nota informativa al Mossos d’Esquadra per tal d’investigar els fets. En aquest sentit, fem una crida a la ciutadania per tal que es respectin els animals i per la col•laboració a identificar a les persones que disparen contra els gats.

Moltes gràcies per la vostra col•laboració.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '25-07-2019 13:07